fbpx

Mi az iszapkezelés, hogyan működik és milyen egészségügyi előnyei vannak az iszapterápiának?

Az iszapkezelés előnyei végtelenek. Lehetővé teszi a szervezet számára, hogy az ozmózis folyamatán keresztül méregtelenítse és gyógyítsa önmagát. Ez azért van, mert az iszapfürdőben az ásványi anyagokkal teli víz apró pórusokon, az úgynevezett hajszálereken keresztül beszivárog a bőrünkbe. Egy olyan gyógyító kezelés, amely során ásványi anyagokban gazdag vizekből származó iszapot alkalmaznak a bőrön.

Egy kis történelem

Az iszapkezeléseket eredetileg gombás és bakteriális bőrfertőzések kezelésére használták. A kezelés évezredek óta ismert, a legrégebbi ismert feljegyzések Kr. e. 3000-ből, Egyiptomból származnak. Az egyiptomiak a sebekbe töltött iszapot egy éjszakán át ott hagyták, majd eltávolították, és hagyták, hogy a test természetes módon gyógyuljon.

Az iszapterápiát évszázadok óta használják az ízületi fájdalmak enyhítésére, a keringés fokozására és az izmok ellazítására. De mi az eljárás? Hogyan működik? Mire számíthat a kezelés során? És ami a legfontosabb: jót fog tenni?

Az iszapkezelés jótékony hatásai

Az iszapterápia az alternatív gyógyászat egyik formája, amely magában foglalja az iszappakolások közvetlen bőrre történő alkalmazását, leggyakrabban reumatikus állapotok, belső betegségek és ízületi fájdalmak esetén. Az iszapterápiát már ősidők óta gyakorolják a világ számos részén. Az iszapterápiát számos országban számos célra alkalmazzák. A különböző iszapokról megállapították, hogy gyógyhatásúak és gyógyító erejűek. Használata bizonyos területeken segíthet számos betegségen, a stressztől, a szorongástól kezdve, vagy akár különböző bőrbetegségeken, például pattanásokon is segíthet.
Az iszapterápia a stressz kezelésének hatékony módjának bizonyult. Megfizethető alternatívája más drága kezeléseknek, és akár már 20 perc alatt is enyhítheti a fájdalmat kezelésenként.

Az iszappakolások enyhítik a reumatikus betegségek okozta ízületi fájdalmakat. Izomlazító hatású, javítja az ízületi keringést, helyreállítja az ízületi mozgást és helyi vérbőséget okoz. Nőgyógyászati problémák esetén is hatékony. Az iszapban lévő nyomelemek a bőrön keresztül felszívódnak, és jótékony hatással vannak az egész szervezetre. Pozitív hatással van a mentális egészségünkre is.

Az iszapterápia népszerűsége bizonyított egészségügyi előnyei miatt egyre nő. Ma már sokan keresik fel szállodánkat az iszapkezelések céljából, de fontos megjegyezni, hogy vannak szabályok a használatára vonatkozóan. Az iszap soha nem érintkezhet a szemével vagy az orrával, és minden kezelés után alaposan le kell öblítenie magát. Érdemes megemlíteni az ellenjavallatokat is: általános gyengeség, heveny gyulladások, magas vérnyomás.

Minden spa kezelés egyik legfontosabb eleme a vele járó relaxáció. A meleg iszap érzete olyan élményt nyújt a vendégeknek, amelyet soha nem fognak elfelejteni. Az iszapkezelések elengedhetetlenek azok számára, akik például egy hosszú munkanap után fel akarnak frissülni.

Hogyan készüljön fel az iszapkezelésre

Fontos, hogy időben érkezzen meg az időpontra. A késés késleltetheti az egész foglalkozást, kellemetlenséget okozhat más, ugyanarra a napra tervezett ügyfeleknek, és a terapeutát is megkésve hagyja, hogy elvégezze az aznapi feladatokat. Kérjük, tervezzen ennek megfelelően, hogy a tervezett kezelési idő előtt elegendő időt hagyjon a bejelentkezésre, a köntös és a papucs felöltésére stb.

Iszapkezelő
Iszappakolás
Iszapterápia

A Hotel Barátságban iszappakolásokat és egyéb gyógyfürdő terápiákat kínálunk az egészségéért. Kezeléseink minden korosztály és bőrtípus számára alkalmasak. Kizárólag természetes forrásból származó termékeket használunk. Itt pihenhet egy hosszú nap után, vagy felkészülhet egy fontos eseményre, üzleti találkozóra.

Megújult kezelő helyiségünkben az iszappakolások a testtel érintkezve az egész testre pozitívan hatnak. Az iszappakolások minden reumatikus betegségre hatásosak, de nőgyógyászati problémákra is hatásosak.

Képzelje el, hogy testét meleg iszapba burkolják, és ezzel oldják a feszült izmok feszültségét. Ez az élmény pihentető és terápiás lenne – nem is beszélve arról, hogy tökéletes lenne minden olyan gyógyfürdő-kedvelő vendég számára, aki egyedi élményre vágyik.

5 éjszakás itt tartózkodástól NEAK támogatott kezelésként már 800.-Ft-tól elérhető a kezelés. Előzetes orvosi konzultáció szükséges a szálloda saját reumatológusával.

Kedvezményes 5 éjszakás csomagunk

A legkedvezőbb csomagajánlatunk az őszi és téli szezonra kizárólag a közvetlenül foglaló vendégeinknek.

Árkalkuláció / Foglalás

Közvetlen foglalás a legjobb feltételekkel, akár 1 éjszakától