fbpx
Hotel Barátság logo

Vendégtájékoztató

magyar
angol

Kedves Vendégünk!

Szeretettel köszöntjük Önt a Hotel Barátságban!
Vendégtájékoztatónkban szeretnénk megismertetni Önt szállodánk szolgáltatásaival és segítségére lenni abban, hogy a nálunk töltött idő a legkellemesebben teljen és Ön barátságos élményekkel utazzon haza.

Tartózkodásához kellemes pihenést és kikapcsolódást kíván a Hotel Barátság*** csapata.

Alapadatok

Szálloda neve: Hotel Barátság***
Címe: H-4200 Hajdúszoboszló, Mátyás király sétány 19.
Telefonszám: +36-52/558-570
E-mail: sales@baratsag.hu
Honlap: www.baratsag.hu
Hotelstars besorolás ***

Biztonsági előírások

Kérjük, hogy tartózkodása alatt, biztonsága érdekében tartsa be az előírásokat:
– A tűzesetek elkerülése végett, kérjük, hogy csak az arra kijelölt helyeken (főbejárat előtt, strandon kijelölt dohányzóhely) dohányozzon.
– Vészhelyzet esetén kérjük, hívja a Recepciót (9).
– Tűzriadó esetén kérjük, hogy azonnal hagyja el az épületet. A menekülési útvonalat a szobaajtóra kifüggesztve találja meg.
– Tűz esetén a lift használata TILOS!
– Szállodai szobáját mindig tartsa zárva, távozáskor zárja be az ablakokat és az erkélyajtót!
– A szállodai szobákban hagyott értéktárgyakért, készpénzért a szálloda nem vállal felelősséget! Értéktárgyai elhelyezésére biztonságos megoldást nyújt a szobai széf, melynek használata ingyenes! Távozáskor kérjük nyitott állapotban hagyni.

Fontos telefonszámok:

Általános segélyhívó 112

Mentők 104

Rendőrség 107

Tűzoltók 105

A bejelentkezéssel Vendégeink elfogadják a szálloda Üzletszabályzatát, mely már foglaláskor olvasható a www.baratsag.hu web oldalunkon, illetve érkezéskor megtalálható a Recepción.

Szolgáltatások A-Z-ig

Adapterek

Adapterek és átalakítók a Recepción igényelhetők.

Akadálymentesítés

A szállodába való bejutást lift és korlátlift segíti. A szállodán belüli mozgáshoz mozgáskorlátozott vendégeinknek medencébe emelő szerkezet áll rendelkezésre. A szolgáltatás térítésmentes. Igény esetén kollégáink segítenek. Ilyen irányú kérését a Recepción (9) jelezze.

Apartmanok

Szállodánk 13 nagy apartmannal (superior) és 6 kis apartmannal (junior) rendelkezik.

Autóparkoló

Gépjárművel érkező vendégeinknek a szálloda előtt illetve a szálloda mögött biztosítunk zárt, de nem őrzött parkolási lehetőséget, térítési díj ellenében. Parkolási díj 1.200.-Ft/autó/éj

Ágynemű csere

A szállodai szobákban az ágyneműt elutazáskor és 7 naponta egy alkalommal cseréljük. 7 éjszakánál rövidebb foglalás esetén, soron kívül, külön kérésre az ágynemű cseréjét térítés ellenében (2000.-Ft) cseréljük. Kérésével keresse a Recepciót (9).

Bejelentkezés

A szállodai szobát érkezés napján 14.00 órától lehet elfoglalni. Korai érkezésre térítés ellenében, és a foglaltság függvényében biztosítunk lehetőséget. Érdeklődés a Recepción (9). A szállodába minden vendég köteles bejelentkezni, a recepciós felszólításra személyes adatait hitel érdemlően igazolni. A bejelentkezéssel Vendégeink elfogadják a szálloda Üzletszabályzatát, mely már foglaláskor olvasható a www.baratsag.hu web oldalunkon, illetve érkezéskor megtalálható a Recepción.

Bowlingpálya

A szálloda alagsorában üzemelő U-PUB-ban ikerpályás automata bowlingpálya áll rendelkezésre. Online időpont foglalás, vagy időpont egyeztetés a Recepción (9).

Buszparkoló

A szálloda hátsó parkolójában térítés ellenében.

Cipőtisztítás

Kérésre a recepción cipőtisztító kendő igényelhető, a földszinti liftek előterében pedig cipőtisztító automata áll rendelkezésre.

Check out

Kérjük a szállodai szobát elutazás napján 10.00 óráig elhagyni. Késői elutazásra térítés ellenében, és a foglaltság függvényében biztosítunk lehetőséget. Érdeklődés a Recepción (9).

Csomagmegőrzés, csomagszoba

A földszinten található csomagszoba térítésmentesen vehető igénybe. Érdeklődés a Recepción (9).

Csomagszállítási szolgáltatás

Csomaghordási igényét jelezze a Recepción (9).

Diétás ételek

Eltérő étkezési igényét (vegetáriánus, ételallergia, stb) kérjük, foglaláskor jelezze. Érkezéskor a recepción vagy felszolgáló kollégának is kérjük jelezni.

Dohányzás

A szállodai szobákban, erkélyeken és a közös terekben a dohányzás SZIGORÚAN TILOS. A főbejárat előtt és a strand területén kijelölt dohányzóhelyet biztosítunk. A szobák és a közös helyiségek füstjelzővel vannak felszerelve, eltakarásuk tilos és tűzveszélyes. Ezek be nem tartása pénzbírságot (50.000.-Ft) és a szolgáltatás megszüntetését vonja maga után!

Elektromos készülékek

A szállodai szobában saját készülék pl. rezsó, vízforraló, vasaló, stb. használata tűzvédelmi szempontból VESZÉLYES és TILOS! Amennyiben kollégáink ilyen készülék használatát tapasztalják, azt megőrzésre elveszik, és csak távozáskor szolgáltatjuk vissza. A tiltás elleni használatból eredő kárt annak okozójára hárítjuk!

Esernyő

Kérésre a recepción rendelkezésre áll.

Ébresztés

Beállítható a szobai telefonon, vagy kérje a Recepción (9).

Elektromos autótöltő

2 db telepített autótöltőnk várja az elektromos autóval érkező vendégeinket. A töltés részleteiről érdeklődjön a recepción.

Élőzene

Hetente öt alkalommal a Barátság étteremben.

Élelmiszer

A szállodában élelmiszerbiztonsági okokból csak az itt vásárolt ételek és italok fogyaszthatók!

Étterem

A földszinten található az étterem. Nyitva tartás: minden nap 07.00-21.00 óráig. A klimatizált étteremben svédasztalos reggelit, szűkített A’la carte ebédet és svédasztalos vacsorát szolgálunk fel. A felszolgált ételeket kizárólag az étteremben van lehetőség elfogyasztani. Lehetséges fizetési módok: szobahitel, készpénz, bankkártya, SZÉP kártya

Értékmegőrzés

A szállodai szobában szobaszéf található a szekrényben. Elutazáskor kérjük a széf ajtaját nyitva hagyni! A szálloda a szobai széfben elhelyezett értéktárgyakért nem vállal felelősséget.

Használati utasítás (Bézs színű széf esetén)

Használati utasítás (Fekete színű széf esetén)

Fegyver

A szálloda teljes területére bármely minősített fegyvert csak a hatóság által kiadott engedély birtokában lehet behozni, s annak tartására az érvényes rendeletekben foglaltakat be kell tartani. Amennyiben ez nem tartható be, a fegyvert behozni nem lehet.

Fénymásolás, szkennelési lehetőség

Kérjük érdeklődjön a Recepción (9).

Fürdő- és terápia diszpécser

Hétköznap 08.00-13.00 óráig az orvosi rendelő előtt. Tel.: 4024. Hétvégi kezelések után érdeklődés a Recepción (9).

Fürdőhasználat

A fürdőhasználat előtt kérjük, olvassa el információs- és tájékoztató anyagainkat. A szakorvos által előírt fürdőzési időt saját érdekében kérjük, hogy tartsa be! A gyógyvíz használata 14 év alatt nem ajánlott!

Érkezés és távozás napján a szálloda wellness részlegét csak az esetben tudják használni, ha előzetes egyeztetés után korai és/vagy kései távozást igényelnek.

Fürdőköpeny

A szobai bekészítés része. Méretcsere esetén forduljon a Recepcióhoz (9) vagy a szobalányhoz. Vendégeink az itt tartózkoduk ideje alatt köntös cserét kérhetnek, alkalmanként 2000.-Ft felár ellenében.

Fürdőszoba szék

Külön kérésre biztosítunk. Kérje a szobalánytól.

Füstmentes szálloda

A szállodai szobákban, erkélyeken és a közös terekben a dohányzás SZIGORÚAN TILOS. A dohányzás csak a kijelölt dohányzóhelyeken megengedett (főbejárat előtt, strandon) A szobák és a közös helyiségek füstjelzővel vannak felszerelve. Ezek be nem tartása pénzbírságot és a szolgáltatás megszüntetését vonja maga után!

Gyermekágy

Korlátozott számban biztosítjuk. Kérjük foglaláskor jelezzék. Érdeklődés a Recepción (9).

Gyermekbarát szolgáltatások

A Recepción (9) igényelhető gyermekágy, babakád, az étteremben etetőszék. A fürdőcsarnokban babamedence, a szálloda kertjében játszótér, a Lobby bár mellett gyermekjátszó üzemel.

Gyermekjátszó

A Lobby bár mellett található. A gyermekjátszóban minden gyermek kizárólag szülői felügyelettel és annak felelősségére tartózkodhat!

Gyógy- és fürdőszolgáltatások

A fürdőcsarnokban két különböző hőfokú gyógymedence élményelemekkel (nyakzuhany, derékzuhany), Kneipp kúra medencék, pezsgőfürdő, babamedence, szauna, gőzfürdő és infraszauna áll a vendégek rendelkezésére. A szálloda kertjében egy egész évben üzemelő gyógymedence, a nyári hónapokban úszómedence üzemel. A gyógykezelések az érvényes NEAK rendelet alapján 5 éjszakás tartózkodástól vehetők igénybe! A szálloda fenntartja azon jogot, hogy javítás, alacsony vendéglétszám esetén a medencéket részlegesen üzemeltesse. A medencékben, étkezni, dohányozni, ételt és fagylaltot fogyasztani TILOS! Érdeklődés Diszpécsernél (4024) vagy a Recepción (9).

Gyógyszer

Alapvető gyógyszerek (fájdalomcsillapító, kötszer) és lázmérő a Recepción kérhető (9).

Háziállat

2023.03.01. után már nem fogadunk háziállatot szállodánkban.

Hidegcsomag

Korai elutazás esetén a recepción kérhető. Igényét legkésőbb előző nap 18:00-ig szíveskedjék jelezni.

Hitelkártyák

Szállodánkban az alábbi hitelkártyákat fogadjuk el: VISA, Mastercard, Maestro, American Express

Információ

Érdeklődjön a recepción (9).

Internet

A szállodai szobák és a közös helyiségek ingyenes internet (WIFI) elérhetőséggel felszereltek. Jelszó: Hbaratsag

A Lobby bárnál nyilvános számítógép is rendelkezésre áll vendégeinknek.

Karbantartás

Kérjük, jelezze a szállodai szobában található Hibalistán, vagy a Recepción (9), amennyiben szobájában valamelyik berendezés nem működik vagy javításra szorul. Műszakos kollégáink 8-16 óra között dolgoznak, ettől eltérően ügyeletet látnak el. Az ügyelet alatt a hiba javításának megkezdése több időbe kerül.

Károkozás

Vendégeink a szállodának, más vendégeknek, illetve harmadik személynek okozott kárért kártérítési felelősséggel tartoznak. A szálloda a nagy értékű vagyontárgyakért és készpénzért csak abban az esetben vállal felelősséget, amennyiben azt megőrzésre átvette.

Kérem, ne zavarjanak!

Ha azt szeretné, hogy ne zavarják a szobájában, kérjük helyezze a „Kérem, ne zavarjanak” táblát a külső ajtókilincsre. A tábla kihelyezése esetén a takarítás és a karbantartás szünetel. Ha szobáján egész nap ez a jelzés látható, csak az Ön kérésére nyújtunk szobai szolgáltatást.

Késői elutazás korai érkezés

A szálloda foglaltságának függvényében térítés ellenében lehetőséget biztosítunk mindkét szolgáltatás igénybevételére. Érdeklődés a Recepción (9).

Kezelőlepedő

A gyógy- és wellness kezelésekhez térítés ellenében kérhető a Fürdő és terápia diszpécserétől (4024).

Kirándulások, programok

Programlehetőségek a városban és a környéken. Érdeklődés a Recepción (9).

Konferenciatermek

15 főtől 300 főig vállaljuk meetingek, tárgyalások, tréningek, konferenciák teljes körű lebonyolítását rendezvénytermeinkben. Érdeklődés a Recepción (9).

Könyvtár

A lift előtérben található magyar és idegen nyelvű könyvekkel. Érdeklődés az recepción (9).

Különleges étkezési igények

Eltérő étkezési igényét (vegetáriánus, ételallergia, stb) kérjük, jelezze foglaláskor, érkezéskor a recepción vagy felszolgáló kollégáinknál.

Légkondicionálás

Szállodánk szobái egyedileg állítható hűtő-fűtő berendezésekkel szereltek. A szobai beltéri egységeket távirányítóval tudják kezelni vendégeink. Távozáskor kérjük a távirányítót a recepción leadni. Érdeklődés a Recepción (9).

Lobby Bár

A szálloda halljában található Lobby bár minden nap 07.00-22.00 óra között széles italkínálattal, kávékülönlegességekkel várja kedves Vendégeinket. Itallap itt megtekinthető. Lehetséges fizetési módok: szobahitel, készpénz, bankkártya, SZÉP kártya

Masszázs

Gyógyászati- és wellness részlegünk különféle masszázsokkal várja kedves Vendégeinket. Időpont egyeztetés a Diszpécsernél (4024) vagy a Recepción (9).

Mérleg

Személyi mérleg a lift előtérben található.

Mosás, tisztítás

Mosatási, tisztítási igényét kérjük, jelezze a Szobalánynál. A vegytisztítást házon kívül végeztetjük. Mosodazsák a szállodai szobában, a szekrényben található.

Napi takarítás

Kolllégáink a szobákat minden nap takarítják, kérésre a textíliákat cserélik. Extra takarítási igényüket kérjük jelezzék a Recepción (9)

Napozóágy

A nyári időszakban a strand területén korlátozott számban használható.

Orvosi rendelő

Minden hétköznap a fürdő folyosón lévő rendelőben reumatológus szakorvos rendel. Időpont foglalás a diszpécseri pultnál lehetséges (4024)

Orvosi ügyelet

Egészségügyi panaszával, és váratlan rosszullét esetén kérjük, forduljon szakemberhez. Recepciónk készséggel tájékoztatja a legközelebbi orvosi ügyeletről, kórházról, gyógyszertárról. Érdeklődés a Recepción (9).

Panasz
Panaszával, észrevételeivel kérjük, még itt tartózkodása alatt forduljon a recepcióhoz, vagy az ügyeletes vezetőhöz, hogy az esetleges problémát minél gyorsabban orvosolhassuk.
Papucs

Kérésre a recepción igényelhető

Pótágy

Igényét kérjük a Recepción (9) jelezni szíveskedjék!

Póttakaró, párna
Kérésre póttakarót, párnát (több típus) díjmentesen biztosítunk. Érdeklődés a Recepción (9).
Rádió

A rádiót a szobai televízió készülékén tudja beállítani a csatornakiosztás szerint.

Sakk, kártya, játékok

Térítésmentesen biztosítjuk. Érdeklődés az Recepción (9).

Sókamra

Egyedülálló sókamra a fürdő alagsorában. Bőr- és légúti megbetegedések, köhögés, asztma, szénanátha, alvási zavarok, allergia kezelésére. Időpont egyeztetés a Diszpécsernél (4024) vagy a Recepción (9).

Sörkert

A szálloda strandján üzemel a nyári időszakban. Csapolt sör, koktélok, üdítőitalok, lángos, pizza, jégkrémek stb. széles választéka. Lehetséges fizetési módok: szobahitel, készpénz, bankkártya, SZÉP kártya

Szabadulószobák

Szállodánk alagsorában található U-Pub bárban 2 db szabadulószobánk működik a bár nyitvatartása alatt. További információk és online időpontfoglalás.

Számítástechnikai segítségnyújtás

Internetes és számítógépes kérdéseivel forduljon a Recepcióhoz (9).

SZÉP kártya

Szállodánk Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely. A felhasználással kapcsolatos bővebb információ a Recepción (9) kérhető.

Szobacsere
Amennyiben nem a szálloda által meghatározott szobában szeretne lenni, akkor lehetséges vendégkérését megfogalmazni felár ellenében, melynek összege 10.000.-Ft/szoba.
Szobakártya

A kártyák elvesztése, elutazáskori le nem adása kártérítést von maga után!

Szobatípusok

Bővebb információk a szobatípusokról a weboldalon, vagy a recepción (9)

Szépségszalon

A szálloda földszintjén található kozmetika, manikűr-pedikűr előzetes bejelentkezés alapján vehető igénybe. Érdeklődés a Recepción (9).

Talált tárgyak

Átvehetők illetve leadhatók a szobaasszonyoknál, illetve a Recepción a megfelelő azonosítást követően. A talált tárgyakat 6 hónapig őrizzük meg.

Taxi

Kérje a Recepción (9).

Telefon

A szállodai szobából a recepció a 9-es gombbal tudja tárcsázni. Szobából szobába történő hívás: szobaszám + 1000 (pl. 101-es szoba hívószáma 1101, vagy a 1001-es szoba hívószáma 2101). A recepción kihelyezett telefonokon díjmentesen tudnak vendégink külső hívást kezdeményezni. Kérjük, kérjék recepciós kollégáink segítségét.

Tisztálkodási szerek

Tisztálkodási szereket (fogkefe, fogkrém, borotválkozási szerek, tusfürdő stb.) igény esetén a recepció biztosít vendégeinknek.

Törölközőcsere

A szállodai szobában a törölközőt kérésre cseréljük. Kérjük, a használatnál vegye figyelembe a környezetvédelmi szempontokat, és csak indokolt esetben cserélje.

Transzfer

Információ a Recepción (9)

Tűzijáték

A szálloda egész területén biztonsági okokból tilos minden féle pirotechnikai eszköz tartása és felhasználása, szilveszter és újév alkalmával is. Az előírást megsértőkkel szemben a szálloda jogosult az azonnali szolgáltatás megtagadására, illetve hatósági intézkedésre.

U-Pub

A szálloda alagsorában található. Szolgáltatások: szabadulószoba, ikerpályás automata bowling, csocsó, billiárd asztalok, léghoki, darts. Bővebb információ és online időpont foglalás a U-Pub weboldalán. Érdeklődés a Recepción (9). Lehetséges fizetési módok: szobahitel, készpénz, bankkártya, SZÉP kártya

Úszómedence

A nyári időszakban a szálloda kertjében található.

Üzletszabályzat

Kérjük, hogy olvassa el Üzletszabályzatunkat, mely megtalálható web oldalunkon és a Recepción! Az Üzletszabályzatban foglaltak minden Vendégünkre érvényes.

Varrókészlet

Kérésre a recepción elérhető.

Vasalószoba

A 3. és 7. szállodai szinten található. Kérjük, hogy a tűzvédelmi utasításokat tartsák be!

Vendégkérdőív

Online kitölthető vendégkérdőív elérhető a weboldalon keresztül.

Vészkijárat

A szállodai szobaajtó belső oldalán lévő tájékoztatón találja a szálloda biztonságos elhagyásának útját.

Virágrendelés

Érdeklődjön a Recepción (9)

Wellness

Különböző wellness szolgáltatásainkról (frissítő masszázs, aromakrémes maszsázs, talpreflex masszázs, lávaköves masszázs, mézes masszázs, kékalgás masszázs, csokoládés masszázs, lávaköves masszázs) kérjen információt a Diszpécsernél (4024) vagy a Recepción (9).