fbpx

BEMER terápia bemutatkozása

A jó vérkeringés a kulcs

A BEMER terápia segítségével a szervek korlátozott ill. zavart vérellátottságának (mikrocirkuláció) stimulálásával érünk el látványos eredményeket, hiszen a mikroerek a test érhálózatának több mint 70%-át alkotják. A mikrokeringés rendkívül fontos része az emberi vérkeringésnek. A kicsi és legkisebb úgynevezett mikroszkopikus véredények finom és szerteágazó érhálózatában zajlik.  A vérkeringés az emberi test ellátó rendszere. Tápanyagokkal és oxigénnel látja el a szöveteket és a szerveket. Ugyanakkor a keletkező salakanyagokat eltávolítja és megtisztítja.

Mikrokeringés

5 nemzetközi szabadalommal védett eljárás

A BEMER terápia olyan módszer, mely nagyban segít a szervezet energetikai megerősítésében. Szabályozza az anyagcsere folyamatokat, beindítja a test öngyógyító mechanizmusait, valamint aktiválja a szervezet regenerációs képességét.

A BEMER elv prof. dr. Wolf A. Kafka (a német Világűr Fiziológiai Intézet igazgatója) nevéhez kötődik. Lényege, hogy az eddig ismert mágneses mező jelalakokkal szemben a BEMER készülékekben, speciálisan erre a célra kifejlesztett BEMER jelalakot alkalmazza, amely világszerte szabadalmaztatott.

A korlátozott mikrokeringés sok betegségnek és közérzeti zavarnak az okozója vagy elősegítője. Ennek ismeretében még inkább meglepő, hogy a korlátozott mikrokeringés javítására kielégítő kezelési lehetőség eddig nem állt rendelkezésre. Számos folyamatnak, amelyek az emberi szervezetben lezajlanak a jól működő mikrokeringés az alapfeltétele: regeneráció-, kijavító-, növekedési- és gyógyulási folyamatok.
A mikrokeringés létfontosságú a fizikai és szellemi teljesítőképesség energiaigényének ellátása szempontjából.
A sejtek csak akkor tudják megtenni azt, amit tenniük kell, ha megkapják, amire szükségük van.

A BEMER készülék, jelalak

A BEMER jelalaknak köszönhetően a kedvező terápiás hatást egy olyan nagyságú mágneses indukcióval érjük el, melyet a természet is létrehozott Földünkön, biztosítva ezzel az élet kialakulásának és fennmaradásának egyik feltételét. Ennélfogva a BEMER terápiában abszolút ellenjavallat nem ismert. Transzplantációt követően immunszuppresszív gyógyszerek alkalmazása idején nem lehet a terápiát alkalmazni.
Pacemakerrel, fémbeültetéssel, várandósság idején, illetve tumoros betegek is használhatják.
A BEMER készülékek használata nincs életkori korlátokhoz kötve. Gyermekek, kismamák, felnőtt-és időskorúak egyaránt biztonsággal kezeltethetik magukat.
A BEMER kezelést nem csak a humán, hanem az állatgyógyászatban is nagy sikerrel alkalmazzák. A BEMER készülékkel végzett kezelés az egyedülálló BEMER impulzusnak köszönhetően fizikai közérzet javulását és a regeneráció felgyorsulását eredményezi a fenti esetekben.

A 2014-ben készített klinikai értékelési beszámolóban egyértelműen és pontosan értékelték ezeket az anyagokat. Ennek alapján jelenleg kilenc indikációs területen igazolták a BEMER® fizikai érterápia jelentőségét.

A Berlini Mikrocirkulációs Intézetben igazolt:
27 % -kal gyorsabb vazomóció
29 % -kal jobb véreloszlás a kapillárisokban
31 % -kal gyorsabb vénás elfolyás
29 % -kal magasabb oxigén-kinyerés

A fenti adatok a 30 napos kezelés után elért legnagyobb értékek. Forrás: R. Klopp; Institut für Mikrozirkulation Berlin; 2010

Tudományos igazolásokról itt olvashat bővebben.

Bemer gép
Bemer kezelés
Mágneses terápia

BEMER kezelés alkalmazási területei

A BEMER terápia olyan betegségek és panaszok megelőző és kiegészítő kezelésére javasolt, amelynek kiváltó oka vagy velejárója a gyenge vazomóció okozta zavart mikrokeringés.
A mikrokeringés is az élet alapvető törvényeit követi és az életkorral együtt gyengül. Ezt a folyamatot azonban sok embernél felgyorsítják a káros környezeti hatások, a rossz szokások és az egészségtelen életvitel. A környezetünkben megtalálható méreganyagok, a zaj, a stressz, az alvás- és mozgáshiány, az egészségtelen vagy egyoldalú táplálkozás, a nikotin- és alkoholfogyasztás kedvezőtlenül befolyásolja a mikrokeringést.

A vazomóció következményei

 • gyengül az immunrendszer, érzékenyebbek leszünk a fertőzésekre,
 • csökken a teljesítőképesség,
 • romlik a közérzet,
 • lassul a felgyógyulás,
 • végeredményben pedig megnő a keringési betegségek, mint például a szívinfarktus vagy a szélütés valószínűsége.

Megbetegedés és panasz lehet például

 • krónikus sebgyógyulási zavar
 • az izomzat- és a csontrendszer krónikus degeneratív megbetegedései
 • krónikus anyagcserezavar (pl. diabetes mellitus, zsíranyagcsere-zavar)
 • szervi működési elégtelenség (pl. májfunkció-zavar, több szerv egyidejű diszfunkciója)
 • diabétesz mellitus okozta vagy daganatkezelés utáni polineuropátia
 • perifériás artéria-elzáródásos megbetegedések
 • krónikus fáradékonyság (pl. krónikus terheléses vagy szklerózis multiplex betegeknél)
 • akut és krónikus fájdalom
 • korlátozott életminőséget okozó állapotok

A BEMER terápia fájdalommentes, kényelmes, szervezetbarát, és mellékhatásoktól mentes.

 

Bemer kezelés

Magnetoterápiás kezelés 

1 kezelés – 20 perc

5 800.-Ft