fbpx

Gyógyászat a Hotel Barátságban

Az egészség drága kincs. Ennek megőrzéséhez van segítségünkre a hajdúszoboszlói “forró arany”, gyógyvizünk: számos terápia és kezelés vehető igénybe szállodán belül.

 

A Hotel Barátság saját gyógyászat és egészségcentrummal várja a gyógyulni vágyókat. A vendégek valamennyi kezelést házon belül kapják meg. Reumatológus szakorvosunk különböző gyógykezelésekből (balneoterápiás-, hidroterápiás-, mechanoterápiás kezelések) állítják össze a kúrát, melyek komplexen épülnek egymásra és ezáltal egyszerre nyújtanak gyógyírt és gondoskodnak a mozgásszervi betegségek megelőzésről.A kezelések az érvényes NEAK rendelet alapján vehetők igénybe. Gyógykezeléseinket nemcsak a gyógyulni vágyóknak ajánljuk, hanem azoknak is, akik testben és lélekben egyaránt fiatalosak szeretnének maradni.

Nem szükséges otthon reumatológus orvoshoz elfáradnia, hiszen a szálloda szakorvosával várakozás nélkül konzultálhat személyre szabott kezeléseiről.

A NEAK rendelkezései alapján gyógyfürdőnkben a gyógykezelések után térítési kötelezettség áll fenn, melyet az orvosi vizsgálat után a recepción kell befizetni.
Hétvégi és ünnepi felár 500.-Ft / kezelés alkalmanként.

Iszappakolás

Iszappakolás – 1600.-Ft

Az iszappakolás enyhíti a reumatikus betegségek hatására kialakuló ízületi fájdalmak okozta panaszokat. Izomlazító hatású, javítja az ízületi nedvkeringést, helyreállítja az ízületek mozgását, lokálisan vérbőséget okoz. Nőgyógyászati problémák esetén is hatásos. Az iszapban lévő nyomelemek a bőrön keresztül felszívódva fejtik ki jótékony hatásukat az egész szervezetre. A 41 fokos iszapkezelés hatékony méregtelenítési módszer. Pozitívan hat a lelki gondokra, javítja a kedélyállapotot. Orvosi felügyelet mellett vehető igénybe.

súlyfürdő

Súlyfürdő – 2000.-Ft

Balneo- és hidroterápiás kezelés egyben, amely a hajdúszoboszlói gyógyvízzel történik. A teljesen fájdalommentes súlyfürdő kezelés testsúlytól függően nyaki felfüggesztéssel vagy hónalj megtámaszkodással történik gyógyvizes medencében. Ennek következtében hosszirányú megnyúlás jön létre, a csigolyák egymástól eltávolodnak, a gerincoszlop megnyúlik, és lehetővé válik a porckorong eredeti állapotának visszaállítása, a nyomás alá került ideg felszabadulása. Főként gerincbántalmak, degeneratív ízületi betegségek, csípőízületi bántalmak esetén alkalmazható eredményesen.

szénsavas kádfürdő

Szénsavas fürdő – 1600.-Ft

A szénsavas kádfürdő kezeléskor a vízbe vezetett szénsavgáz következtében, ezernyi apró buborék borítja el a kezelt vendég testét. A szénsavas buborékok hatására a felszínes erek kitágulnak, így a szervezetben kedvezőbb lesz a véreloszlás és javul a szív vérellátása, működése. Javul a sebgyógyulás, mélyül a légzés. A szénsav gyógyhatásaként fokozza a bőr széndioxid telítettségét, a vérerek kitágulnak, lelassul a szívműködés, csökken a vérnyomás és a szív terhelése. Kiváló relaxációs hatással bír.

gyógymasszázs

Orvosi gyógymasszázs – 2000.-Ft

Az orvosi gyógymasszázs célja az adott testrész feszes, kötött izomzatának fellazítása, az izomgörcsök oldása. Hatására beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai, a kezelt területen csökken a fájdalom. Javul a nyirok- és vérkeringés, helyreáll az izmok és a bőr rugalmassága. Javítja az ízületek mozgását, stresszoldó, nyugtató hatása miatt az egyik legkedveltebb terápiás mód.

tangentor

Vízalatti sugármasszázs – 1600.-Ft

A tangentor kezelés egy irányított meleg vízsugárral fürdőkádban szakember által végzett masszázs, mely a problémás, feszes izomcsoportokra irányul. Egyszerre érvényesül a víz masszírozó, és izomlazító hatása, amely jótékonyan hat a keringési panaszokra, pozitívan befolyásolja az izomzat tónusát. Eredményesen alkalmazható baleset vagy műtét utáni rehabilitáció, izomlazítás, izomfájdalom, ízületi bántalom, utókezelés, kondíciójavítás, oedéma esetén.

gyógytorna

Vízalatti gyógytorna – 1600.-Ft

A víz alatti gyógytorna célja ugyanaz, mint a gyógytornáé, azonban a víz felhajtóerejének köszönhetően olyanok is végezhetik, akik a gyógytornára nem képesek. A kezelés során a hajdúszoboszlói gyógyvíz gyógyító hatását és a víz felhajtóerejét használjuk ki. A tornagyakorlatok a vízben sokkal könnyebben elvégezhetők, kevésbé terhelik a szervezetet. A kezelés szakképzett gyógytornász irányításával történik; egyéni és csoportos formában alkalmazzuk.

gyógyászat

Egyéni gyógytorna – 5800.-Ft

A gyógytorna, mint mozgásterápia, része a fizioterápiának. A különbség a csoportos illetve az egyéni gyógytorna közt, az az, hogy az orvos figyelme nem oszlik meg, ezért teljes mértékben tud a betegre összpontosítani. Alaposan meg kell figyelni a beteg mozgóképességét, izomerejét és mozgáskoordinációit. Ezután kezelési tervet készítenek, ha szükséges, ezt időközben módosíthatják. Megszámlálhatatlanul sok fájdalmat enyhíthető gyógytornák segítségével.

Bemer gyógykezelés

BEMER mágneses terápia – 1600.-Ft

Speciálisan kialakított BEMER jelet alkalmazó mágnes kezelés. Kezelés közben enyhe bizsergő érzés jelentkezhet. Hatására javul a szövetek vérellátása, a szervezet védekezőképessége, egyes belső szervek működése, enyhül az izomzat feszessége, felgyorsul a fekélyes folyamatok és sebek gyógyulása, a különféle eredetű duzzanatok, folyadékgyülemek felszívódása. Bővebb információk itt.

Elektromos kezelések

Elektroterápiás kezelések – 1600.-Ft

Az elektromos kezelésekről általánosságban elmondható, hogy általában mozgásszervi betegségekre azon belül is fájdalomcsillapításra hatékonyak. Az elektroterápia különösen hatékony, ha fürdőgyógyászati kezelésekkel együtt alkalmazzák. Az OEP kezeléseket felvevő vendégeink kedvezményes áron vásárlhatnak elektromos kezeléseket is. A szállodában elérhető rekeszes galvánfürdő, Diadynamic (TENS), Ionthophoresis, szelektív ingeráram, interferencia kezelés, Kowarsik galván kezelés.

gyógyszeres pakolás

Gyógyszeres pakolás – 1600.-Ft

Gyógyszeres pakolás (Gelenk, Fastum gél) során a gyógyszereket a bőrön át juttatják a szervezetbe. A pakolások közös jellemzője, hogy alkalmazásuk esetén csak kémiai hatás érvényesül. A gyógyszer hatóanyagától függően a kezelést gyulladáscsökkentésre, fájdalomcsillapításra ajánlják, de vannak keringésjavító, izomlazító, anyagcsere fokozó gyógyszeres pakolások is. A kezelés kivitelezéséhez fitoterápiás szakember irányítása szükséges. A terápia során a pakolást akár egész testre kiterjedően lehet alkalmazni, de lehet külön a törzset vagy csak a végtagokat kezelni. 

Reumatológus orvosi vizsgálat

Orvosi vizsgálat – 1500.-Ft

A reumatológus szakorvosi vizsgálat során megtörténik a mozgásszervi panaszok felmérése, a szervezet általános állapotának, terhelhetőségének megítélése, az ellenjavallatok ellenőrzése. Ezeket összevetve állítják össze az egyénre szabott kúraprogramot. Kérésre vényköteles gyógyszer kiírása, sebkötözés 500.-Ft / db. 

Inhaláció

Inhaláció – 1.500.-Ft-tól

Salvus gyógyvizet inhalálva elsősorban légúti betegségeknél fejti ki jótékony hatását, de egyéb egészségügyi problémákra is előnyös lehet. A gyógyvizekben lévő alkotóanyagok a tüdőn keresztül is jól szívódnak. Felső légúti, asztmás, tüdőgyulladásos betegeknek kiegészítő kezelésére is alkalmas.

Gyógyászat NEAK támogatással

A NEAK által támogatott gyógykezelések felvételére, a szállodánkban minimum 5 éjszakát eltöltő vendégeknek van mód.

A fenn említett árak a NEAK által támogatott díjak, amelyek a szállodában fizetendőek.

A gyógyászat kezeléseit csak az egyeztetett időpontokban tudjuk biztosítani, egyebekben a Fürdő és Egészségügyi Házirendben foglaltak irányadók. A megrendelt, de igénybe nem vett kezelés rendelkezésre állási térítése megegyezik annak díjával.