fbpx

Fontos Önnek hagyományaink? Szeretné ellenőrzött helyről beszerezni ételeit?

Mai világunkban egyre több emberben fogalmazódik meg az igény arra, hogy közvetlenül a termelőtől vásárolhassa élelmiszerét, természetes eredetű nyersanyagokat, lehetőleg háztáji, kiskerti termesztésből, illetve ezekből a nyersanyagokból hagyományos receptek alapján, készülő élelmiszert.

A vevő számára lehetővé teszi, hogy magától a termelőtől/készítőtől szerezzen információkat tápláléka minőségéről/eredetéről. Fontos célja még a piacnak a tehetséges kézművesek, alkotók felfedezése, portékáik népszerűsítése, értékesítése. Magas színvonalú, egyedi és kis mennyiségben, nem tömegtermelési eszközökkel és módszerekkel előállított élelmiszerek és tárgyak árusítása engedélyezett.

A piac létrehozásának célja:

Elsődleges cél a piacozás hagyományának újjáélesztése régi hagyományok szerint. A városi és falusi közösségek kapcsolatának és jövedelemviszonyainak kedvezőbbé tétele érdekében piac teremtése a kis- és őstermelők részére. A közvetlen árucsere termelő/készítő és vevő között. A háztáji, a kis- és őstermelők becsületének visszaállítása.

A hajdúszoboszlói Termelői Piac kínálatában a helyi és a város 40 km-es körzetében termesztett zöldségeket, gyümölcsöket, készített élelmiszereket és kézműves termékeket vásárolhatnak az érdeklődők.

A heti rendszerességgel nyitva tartó piac elősegíti a közösség kialakulását, fórumot teremt, ahol a térségbe látogató megismerheti a táj emberét, annak tevékenységét.

Helye: Városi Piac, 4200 Hajdúszoboszló Bethlen utca 2.
Nyitvatartás: minden pénteken 14:00 – 18:00 -ig
A Hotel Barátságtól 1,6 km-re található piac, 15-20 perc sétával elérhető.

Látogasson el szállodánkban egy pihentető wellness hétvégére és vigye el otthonába a helyi ízeket.