Kóstolja meg nálunk Hajdúszoboszló méltán híres ásványvizét.
Minden kedves vendégünk szobájába 1 üveg Pávai Vajna ásványvíz kerül bekészítésre, amelyet egészségére díjmentesen elfogyaszthat. Ha ízlett, további üveggel vásárolhat a Hotel Barátság recepcióján.
Pávai Vajna ásványvízről bővebben:
A Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. ásványvíz palackozójának terméke a Pávai Vajna ásványvíz, mely a gyógyvíz feltárójáról és “atyjáról” kapta nevét. A IX. számú kút vize ásványi anyagokban gazdag és fogyasztása bizonyítottan javasolt. Dr. Rigó János professzor az országos Dietetikai Intézet Igazgatója tanúsítványa szerint:
” Az alacsony sótartalmú, hidrogén karbonátos, széndioxiddal dúsított ásványvíz ivókúrára elsősorban emésztőszervi megbetegedések:savtúltengés, hurut és fekélybetegség esetén a savtermelést csökkentő, illetve közömbösítő hatása miatt előnyös.”
Az ásványvízben együttesen található kalcium, bór, fluorid és szilícium, mely kedvezően hat a csontritkulás ellen. Jódtartalma a jódhiány leküzdésében és prevenciójában kedvező hatású lehet.
A jód élettani hatása
Táplálkozásunkban a jodid döntő szerepet játszik. A jód szervezetünk normális működése, számos betegség megelőzése vagy befolyásolása szempontjából nélkülözhetetlen. Dr. Szabolcs István professzor, egyetemi tanár szerint: “A pajzsmirigy-hormonok a szervezet egyetlen olyan molekulái, amelyek jódot tartalmaznak, és ez a jód valóban esszenciális, tehát nélkülözhetetlen.”
A Pávai Vajna ásványvíz 2005-ben elnyerte a “Hajdú-Bihar Megyei Minőségi Termék” díjat, 2007-ban az “Észak-Alföldi régió ajánlásával” címet, 2009-ben pedig a II. Thermal &Wellness kiállításon az “Ásványvizek randevúja” különdíjas vizeként díszoklevélben részesült.
A Pávai Vajna ásványvíz összetevői
Összes oldott ásványi-anyag tartalom: 1090 (mg/l)
Jellemző összetevők:
- Hidrogén karbonát (671 mg/l)
- Nátrium (230 mg/l)
- Klorid (72 mg/l)
- Kalcium (30 mg/l)
- Magnézium (17,1 mg/l)
- Metakovasav (25 mg/l)
- Kálium (2,4 mg/l)
- Fluorid (0,22 mg/l)
- Jodid (0,16 mg/l)