Kóstolja meg nálunk Hajdúszoboszló ásványvizét

Kóstolja meg nálunk Hajdúszoboszló méltán híres ásványvizét.

 

Minden kedves vendégünk szobájába 1 üveg Pávai Vajna ásványvíz kerül bekészítésre, amelyet egészségére díjmentesen elfogyaszthat. Ha ízlett, további üveggel vásárolhat a Hotel Barátság shop-ban.

 

Pávai Vajna ásványvízről bővebben:

A Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. ásványvíz palackozójának terméke a Pávai Vajna ásványvíz, mely a gyógyvíz feltárójáról és “atyjáról” kapta nevét. A IX. számú kút vize ásványi anyagokban gazdag és fogyasztása bizonyítottan javasolt. Dr. Rigó János professzor az országos Dietetikai Intézet Igazgatója tanúsítványa szerint:

” Az alacsony sótartalmú, hidrogén karbonátos, széndioxiddal dúsított ásványvíz ivókúrára elsősorban emésztőszervi megbetegedések:savtúltengés, hurut és fekélybetegség esetén a savtermelést csökkentő, illetve közömbösítő hatása miatt előnyös.”
Az ásványvízben együttesen található kalcium, bór, fluorid és szilícium, mely kedvezően hat a csontritkulás ellen. Jódtartalma a jódhiány leküzdésében és prevenciójában kedvező hatású lehet.

 

A jód élettani hatása

Táplálkozásunkban a jodid döntő szerepet játszik. A jód szervezetünk normális működése, számos betegség megelőzése vagy befolyásolása szempontjából nélkülözhetetlen. Dr. Szabolcs István professzor, egyetemi tanár szerint: “A pajzsmirigy-hormonok a szervezet egyetlen olyan molekulái, amelyek jódot tartalmaznak, és ez a jód valóban esszenciális, tehát nélkülözhetetlen.”

A Pávai Vajna ásványvíz 2005-ben elnyerte a “Hajdú-Bihar Megyei Minőségi Termék” díjat, 2007-ban az “Észak-Alföldi régió ajánlásával” címet, 2009-ben pedig a II. Thermal &Wellness kiállításon az “Ásványvizek randevúja” különdíjas vizeként díszoklevélben részesült.

A Pávai Vajna ásványvíz összetevői

Összes oldott ásványi-anyag tartalom: 1090 (mg/l)

Jellemző összetevők:

  • Hidrogén karbonát (671 mg/l)
  • Nátrium (230 mg/l)
  • Klorid (72 mg/l)
  • Kalcium (30 mg/l)
  • Magnézium (17,1 mg/l)
  • Metakovasav (25 mg/l)
  • Kálium (2,4 mg/l)
  • Fluorid (0,22 mg/l)
  • Jodid (0,16 mg/l)

Pin It on Pinterest

Share This

Mint minden weboldal, mi is sütiket használunk a honlapunkon a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében

Kérjük, erősítse meg, ha elfogadja a cookie-kat. Elutasíthatja a követést is, így továbbra is látogathat honlapunkra anélkül, hogy adatokat küldenének harmadik fél számára.